tsl logo

Delivering success…


Category management – Управување со категориите на производите


Трговците плаќаат големи трошоци поради неможноста да обезбедат вистински производи на вистинско место во вистинско време и по вистинска цена. Точно да се предвиди и да се влијае на побарувачката стана основа на успехот во трговијата.


 

Содржина на тренинг програмата:


УПРАВУВАЊЕ СО КАТЕГОРИЈАТА НА ПРОИЗВОДОТ

 • Поим, значење, цели и ефекти од Category management

 

ОРГАНИЗАЦИЈА НА УПРАВУВАЊЕТО СО КАТЕГОРИИТЕ НА ПРОИЗВОДИ


ПРОДАВАЧИ НА МАЛО И ДИСТРИБУТЕРИТЕ ВО УПРАВУВАЊЕ СО КАТЕГОРИЈАТА НА ПРОИЗВОДОТ

 • Асортиман
 • Требување
 • Залихи

 

МЕРЧАНДАЈЗИНГ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОДАЖБАТА

 • Промоција
 • Цена
 • Купувач


ПОЗИЦИОНИРАЊЕ


КОНДИЦИОНИРАЊЕ


ОДЛУЧУВАЊЕ И ТИМСКА РАБОТА – RETAIL & CM


ВЛИЈАНИЕ НА УПРАВУВАЊЕ СО КАТЕГОРИЈАТА НА ПРОИЗВОДИТЕ ВРЗ БРУТО ОБРТОТ

 

ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЕФИКАСНОСТА НА РАБОТЕЊЕТО НА КОМПАНИЈАТА СО УПРАВУВАЊЕ СО КАТЕГОРИЈАТА НА ПРОИЗВОДОТ


SHOP - LAY – OUT – FLOORPLANТренинг програмата е наменета за:

 • Продавачи на мало – менаџери на продавници, шефови на оддели
 • Менаџери и асистенти кои управуваат со категоријата на производот
 • Мерчандајзери
 • Сите оние кои работат во продажба и дистрибуција и сакат да ги унапредат своите знаења

Отворени обуки

Услуга кон клиентите
Продажни вештини
Маркетинг и PR
Менаџмент
Човечки ресурси
Финансии
Производство и логистика
Деловни вештини
Тим билдинг
Конференции
Експертски академии
Контролинг
» Пријави се за обука

Препорачани видеа

 

Орхан Лујиновиќ (Хрватска)

Персонализирана тренинг програма - АКТИВАТОР

 

Training Expo - Mitko Keramitchiev

Митко Керамитчиев - Справување со бариери и приговори во продажбата

Quote of the day

„Луѓето можат да заборават што сте направиле и што сте рекле, но никогаш нема да заборават како сте ги направиле да се чувствуваат.”

Анонимен автор

Контакт

Доколку не можете да го пронајдете тоа што Ве интересира или имате дополнително прашање, контактирајте нè на:


Triple S Group doo

Бул. 8-ми Септември бр.15

(Хотел Александар Палас, мезанин 5)

1000 Скопје,

Р. Македонија                                                                                                                                                                                                                 

тел.: 02/ 3 112 048
факс: 02/ 3 112 395
е-маил: office@tsgroup.mk
жиро сметка: 370-0111001393-50
депонент: Еуростандард банка, АД Скопје
даночен број: МК 4030005533741

Triple S Group
© 2012 - 2017 Сите права се задржани Triple S Group doo